naar top
Menu
Logo Print

MET VERHELST MACHINES NAAR EEN HOGER NIVEAU

Verkoop, verhuur en serviceverlening voor verticaal transport

Voor Verhelst Machines is service geen holle term. Deze betrouwbare aanbieder van oplossingen voor verticaal transport gaat immers prat op de gebruiksvriendelijkheid, de goede werking en de bedrijfszekerheid van ieder product in het portfolio. En dat aanbod gaat breed, van toren- en snelmontagekranen over bouwliften tot stroomgroepen. Gaat u met Verhelst Machines in zee, dan kunt u meteen rekenen op een betrouwbare en solvabele partner die u alle oplossingen voor uw werf in één kan aanbieden, en dit voor zowel aankoop als huur van topproducten.

TOTAALAANBIEDER MET TAL VAN SPECIALISATIES

Alles onder één dak

De NV Verhelst Machines vindt haar oorsprong in 1997 wanneer de Groep Verhelst, de overkoepelende gigant, besluit om de Tieltse firma Plettinck-Sedan over te nemen, om zo ookverticaal transport te kunnen aanbieden. Dit bedrijf, toen al gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van tal van bouwkranen en -liften, vormde de perfecte aanvulling op het brede actiegebied van de Groep Verhelst. Dat die acquisitie al snel een succes mocht heten, bleek uit het feit dat men zich in 2012 al genoodzaakt zag om te verhuizen richting Oostende. Reden: plaatsgebrek door het enorme arsenaal aan torenkranen, telescopische kranen, bouwliften, stroomgroepen, inclusief een resem wisselstukken om snel in te spelen op de noden van klanten.

Verhelst Machines

Gestuwd door personeel en product

Groep Verhelst kan alles samen steunen op ruwweg 800 personeelsleden. Wat Verhelst Machines betreft, gaat het om veertig medewerkers, waaronder heel wat gecertificeerde onderhoudstechnici die verspreid zitten over het hele land. De grote meerwaarde hiervan is dat er ontzettend snel wordt ingespeeld op de vraag wanneer de nood het hoogst is. Lees: wanneer de kosten door een panne of stilstand al snel steil kunnen oplopen. Op zo'n moment blijkt Verhelst Machines de partner bij uitstek om zowel de kosten als de stilstand te beperken, en op die manier aannemer en personeel tevreden te stellen.

BREED AANBOD KWALITEITSPRODUCTEN

Vloot van 270 machines

Vooral de torenkranen, snelmontagekranen, bouwliften en ook stroomgroepen fungeren als uithangbord voor Verhelst Machines, maar het aanbod gaat breder, en dat speelt vooral inde kaart van aannemers en bouwheren. Zij kunnen immers voor zowat iedere schakel van de keten terecht bij de firma die alles inhouse aanbiedt. Verhelst Machines beschikt over een indrukwekkende vloot van zo'n 180 toren- en snelmontagekranen. Telt u er ook de generatoren en bouwliften bij, dan komt u al snel uit op zo'n 270 units, indicatief voor de performantie die Verhelst Machines kan bieden.

Verkoop én verhuur

Het spectrum omvat een heel aantal kranen, van klein tot groot. Vooral de zwaardere kraantypes zijn aan een stevige opmars bezig, dit in evenredigheid met de toename van de prefabconstructies, ten koste van bekisting op de werf. Het giekeind van deze kranen is steeds voorzien op het hijsen van hogere tonnages. Door de hijssnelheid en de vereiste stabiliteit komt u al snel in het hogere kwaliteitssegment van kranen terecht, iets waar Verhelst Machines om bekendstaat, gezien de hogere bedrijfszekerheid van deze topproducten. Zo is Verhelst Machines ook dealer van verschillende merken, zoals:

  • Wolffkran en FM Gru voor torenkranen;
  • FM Gru en Condecta snelmontagekranen;
  • Geda voor bouwliften;
  • Orefice inzake stroomgroepen.

Ten slotte voorziet Verhelst Machines eveneens in heel wat tweedehandskranen, waarvoor uiteraard ook de nodige service wordt verleend.

DOORGEDREVEN SERVICE

Actieradius

De slagkracht van Verhelst Machines is onmogelijk te overzien. Vandaag is het bedrijf actief in het hele land, maar ook over de landsgrenzen heen raakt men meer en meer bekend met het positieve imago van deze aanbieder. Zo zijn er vandaag naast sites in Rotterdamen Utrecht ook over het Kanaal sites waar Verhelst Machines haar expertise verleent. “We proberen zoveel mogelijk te voldoen aan de vraag van de klant", klinkt het bij commercieel directeur Rudi Ver Eecke, “Ook wanneer die klant een project in het buitenland heeft lopen, zonder evenwel concessies te doen aan ons stokpaardje: de serviceverlening!"

Herstelling

Dat het Verhelst Machines menens is wanneer het om service gaat, mag blijken uit het feit dat de firma alle kraanherstellingen en periodieke onderhoudsbeurten voor haar rekening neemt, zelfs van merken waarvan ze geen dealer is. Door de grote voorraad vervangingsonderdelen kan snel worden ingegrepen bij panne.

Opleiding

Last but not least spant Verhelst Machines zich ook in om kraanoperatoren op te leiden om hen in te lichten over hoe men te werk moet gaan bij het hijsen, en hoe men in alle veiligheid het best omgaat met zware lasten.

VERHELST MACHINES

VERHELST MACHINES

OUDENBURGSESTEENWEG 106
8400 OOSTENDE
+3259255353
+3259265070