naar top
Menu
Logo Print

Creatieve invulling van moeilijk perceel

Architecturaal project te Bilzen in de kijker
magazine

Architecten Siegert Saeren en Krist Michiels van Sam Architecten gingen creatief aan de slag met een ongunstig gelegen perceel (halfopen bebouwing met ongunstige oriëntatie gelegen langs een drukke steenweg). Ze sneden een deel van het bouwvolume weg, waardoor de keuken en leefruimte een zuidelijke oriëntatie aannamen. Ook de onmiddellijke inkijk vanaf de straat werd hierdoor weggewerkt. Het hellende dakvlak in de achtergevel werd doorgetrokken, wat resulteert in een betere bezonning van het terras. De gebruikte materialen, waaronder de gebakken gevelsteen in zijn meest natuurlijke, rode kleur (Terca Linnaeus Robinia), de zwarte keramische dakpannen 
(Koramic Vauban Antraciet mat) en de ingewerkte dakranden, goten en regenwaterafvoeren versterken het zuivere lijnenspel van het volume en zorgen voor een helder en strak concept. Dit laatste wordt nog eens benadrukt door het gebruik van eerlijke en eenvoudige materialen. Er werd specifiek gezocht naar strakke belijning, een heldere kleur en een beperkte nuancering.

Bekijk hier een video over het project met een korte duiding door de architect.

WIENERBERGER

WIENERBERGER

+3256249616
+3256249502