naar top
Menu
Logo Print

Sleutel tot efficiëntere bodemsanering

iFLUX wint NICOLE Innovation Award 2017
magazine

Complexe bodemverontreiniging gaat vaak gepaard met een eindeloos lang en veel te duur saneringsproces. Oorzaak is de onzekerheid over wat er echt onder de grond beweegt. Traditionele metingen maken namelijk enkel een ‘snapshot’ van de verontreiniging in de bodem. iFLUX, de nieuwste spin-off van UAntwerpen en VITO, ontwikkelde daarom een innovatieve grondwatermonitor om de verspreiding van bodemverontreiniging nauwkeurig en efficiënt in kaart brengen. 
“We maken gebruik van onze eigen, gepatenteerde technologie”, leggen oprichters Goedele Verreydt en Tim Op ’t Eyndt uit. “Samen met een erkende bodemdeskundige stellen we een monitoringsplan op dat de waterflux bepaalt. Na de meetcampagne analyseren en interpreteren wij deze data, die vaak cruciaal zijn voor de deskundige om risico’s correct in te kunnen schatten en om de meest efficiënte saneringstechniek toe te passen.”
Hoewel iFLUX pas op 7 december officieel geopend werd, leverde het monitoren over een langere periode de nieuwkomer nu al een prestigieuze Europese award op. In Kopenhagen sleepte de spin-off namelijk de NICOLE Innovation Award 2017 in de wacht, voor de meest veelbelovende en innovatieve technologie in het domein van bodembeheer.

VITO

VITO

+3214335716
+3214335599